Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Gabriela Firea: Am pregătit o plângere împotriva ministrului Mediului pentru că a indus panică în rândul populaţiei/ Consider că are un interes politic

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 10 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Primarul Capitalie Gabriela Firea a declarat, vineri, că are pregătită o plângere împotriva ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru că a indus panică în rândul populației, acuzându-l că are interese politice și patrimoniale.

Îl aşteptăm pe parcursul conferinţei de presă, poate apare şi domnul ministru sau poate este preocupat într-un apartament să mai salveze nişte şerpi. (…) Vor mai exista întâlniri între noi în viaţa aceasta (…) Am pregătit plângerea împotriva ministrului Mediului, domnul Costel Alexa, pentru că a indus panică în rândul populaţiei afirmând în emisiuni televizate şi reluând acele declaraţii pe pagina sa de socializare că în Bucureşti, cetăţenii ar trebui să poarte mască de protecţie şi că se respiră otravă. Consider că domnul Alexa a avut sau are un interes şi politic şi patrimonial făcând aceste afirmaţii, deoarece în afara faptuilui că induce stare de panică în rândul populaţiei şi în rândul ambasadorilor, pune pe fugă sistemul investiționale”, a spus Firea în deschiderea unei conferinţe de presă.

Costel Alexe: Bucureștenii pur și simplu „inhalează otravă”

Ministrul Mediului acuză ca situația municipiului București, din punct de vedere al poluării aerului, s-a agravat de când Gabriela Firea este primar.

Doamna primar Firea, aveți cumva impresia că orașul București e proprietatea dumneavoastră?
Îmi recomandați „să mă mut din București” dacă nu îmi convine faptul că orașul este unul extrem de poluat și care generează deșeuri, așa cum am atras atenția.
Am și eu câteva recomandări, doamnă primar:
1. Mutați-vă dumneavoastră ÎN București! Dumneavoastră locuiți în județul Ilfov. Poate dacă ați locui efectiv în București v-ar păsa mai mult de traficul infernal și de poluare.
2. Rețineți asta, stimată doamnă: Bucureștenii pur și simplu „inhalează otravă”. Asta este poluarea: Otravă lentă. Aveați timp să faceți ceva pentru a combate poluarea din Capitală fiind primar „de doar trei ani și jumătate”. Nu doar că nu ați reușit, dar problemele s-au agravat în mandatul dumneavoastră.
3. Înțeleg faptul că aveți nevoie să vă certați cu cineva – cu premierul Orban, cu mine, cu opoziția din Consiliul General – ca să vă victimizați și să acoperiți faptul că Bucureștiul e sufocat și are mai multe probleme decât înainte de mandatul dumneavoastră”, a scris Costel Alexe, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul Mediului susține că bucureștenii „inhalează otravă”, iar la mijloc este vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile politicienilor. Acesta precizează că cifrele nu mint, iar poluarea din București este gravă.

Dar când vorbim de poluare mai bine lăsați capul jos, vă certați mai puțin și munciți mai mult pentru rezolvarea problemei.
E vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile noastre.
Cifrele nu mint: Poluarea din București e gravă și îi afectează pe locuitori.
Nu mai bine lăsați dumneavoastră declarațiile bombastice și țâfnoase și vă apucați de treabă?”, a mai scris ministrul Mediului pe Facebook.

Sora Gabrielei Firea, șefa de cabinet a directoarei Gărzii de Mediu, demisă de ministrul Alexe

Angelica Cobzaru, sora Gabrielei Firea, ocupă funcția de director de cabinet al Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu, din anul 2018. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a demis-o pe aceasta recent din funcția pe care o ocupa, potrivit G4media.ro.

Ministrul Mediului a precizat, vineri, că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu Gabriela Dorojan a decis încetarea calității acesteia de Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu.

În urma discuțiilor avute în ultima perioadă cu doamna Comisar General, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calității sale de Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu, propunere ce va fi avansată către Guvernul României”, a anunțat ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestor afirmații, Angelica Cobzaru, sora Gabriele Firea, va mai deține funcția de Director de Cabinet la Garda Națională de Mediu până când decizia de demisie a șefei sale va fi publicată în Monitorul Oficial.

Context

Consilierul USR, Octavian Berceanu, a tras un semnal de alarmă privind poluarea, arătând că aerul respirat din București și Sydney, orașul australian grav afectat de incendii, au valori comparabile. Citește AICI. Ca răspuns, Gabriela Firea  a spus că municipalitatea “a luat măsuri concrete pentru îmbunătățirea calității aerului”, acuzându-i pe consilierii PNL și USR  care s-au opus prin vot Planului Integrat de Calitate a Aerului,  că acum se plâng “ipocrit”.

În contextul acestui scandal, Gabriela Firea, l-a invitat, vineri, pe ministrul Mediului, Costel Alexe, la o reuniune de lucru pentru a discuta despre poluarea din București.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW