Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Gabriela Firea, precizări privind poluarea aerului din București: Nu poți recupera în 36 de luni ce nu s-a făcut în 10 ani”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea spune că municipalitatea “a luat măsuri concrete pentru îmbunătățirea calității aerului”, menționând însă că “nu poți recupera în 36 de luni ce nu s-au făcut în 10 ani”.

„Încă din primul an de mandat am tras un semnal de alarmă în ceea ce privește poluarea în Capitală, iar faptul că nu s-a făcut nimic în ultimii zece ani în acest sens a dus la agravarea acestei probleme. Începând din 2016, însă,  am luat măsuri concrete pentru îmbunătățirea calității aerului, dar nu poți recupera în 36 de luni ce nu s-a făcut în zeci de ani!, a transmits Gabriela Firea, printr-un comunicat al PMB.

Primarul Capitalei îi mai acuză în mesajul său pe consilierii PNL și USR că care s-au opus prin vot Planului Integrat de Calitate a Aerului, iar acum se plâng “ipocrit”

„Constat cu mâhnire că aceiași consilieri generali ai PNL și USR care s-au opus prin vot Planului Integrat de Calitate a Aerului sunt cei care deplâng, acum, ipocrit, soarta bucureștenilor, dar, când au avut ocazia să facă ceva concret pentru combaterea poluării, s-au opus vehement. Actualul ministru al mediului – care a descoperit acum, politic, poluarea din București – ar trebui să-i tragă la răspundere pe consilierii PNL care au blocat nejustificat proiectele anti-poluare doar pentru că erau propuse de Gabriela Firea, dar și pe fostul primar general interimar PNL, care, în timpul mandatului sau, nu a luat nicio măsură concretă pentru protecția mediului”, a mai spus Firea.

În comunicatul transmis, PMB transmite, referitor la la valorile înregistrate pentru poluanții PM2,5 și PM10 de către rețelele independente de măsurare a calității aerului, că Aceste rețele nu sunt autorizate/omologate de către Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor. Datele oficiale de calitate a aerului, raportate anual de România către Comisia Europeană, sunt datele obținute prin Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA), constituită din stații fixe amplasate în aglomerările și zonele de evaluare a calității aerului, cu respectarea prevederilor Legii nr. 104/2011”.

De asemenea, conform sursei citate, Primaria Capitalei nu gestioneaza statiile de masurare a calitatii aerului și că PMB “a luat, în ultimii trei ani, o serie de măsuri cu rezultate concrete pentru combaterea poluării din București.

Consilierul USR, Octavian Berceanu, a tras un semnal de alarmă privind poluarea, arătând că aerul respirat din București și Sydney, orașul australian grav afectat de incendii, au valori comparabile. Citește AICI.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW