Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Gabriel Țuțu, revocat de la conducerea ROMARM, după ancheta pornită de DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 9 martie 2023 Etichete: , ,

Consiliul de Administrație al ROMARM a decis joi, 9 martie, revocarea lui Gabriel Țuțu din funcția de director general al companiei, după ce Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală împotriva acestui în dosarul măștilor neconforme. Măsura ar urma să se aplice din data de 14 martie. 

„Având în vedere evoluţia evenimentelor cu privire la situaţia domnului Gabriel Ţuţu, prin impunerea unor noi obligaţii în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administraţie al CN ROMARM SA a decis revocarea domnului Gabriel Ţuţu din calitatea de Director General al companiei, începand cu data de 14.03.2023. Până la numirea unui nou Director General, conducerea executivă va fi asigurată de către Directorul Economic al CN ROMARM SA.”, arată informarea de presă a companiei.

Procurorii susțin că Gabriel Țuțu, în calitate de director al ROMARM, pe fondul pandemiei de coronavirus, ar fi cerut 50.000 de lei pentru a interveni pe lângă anumite persoane din cadrul MApN pentru a-i da firmei deținute Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, contracte pentru livrarea unor măști de protecție neconforme.

Totodată, Țuțu ar fi încheiat în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de Victor Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania statului, două contracte ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii