Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Funeraliile lui Gorbaciov vor avea loc sâmbătă 

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 31 august 2022

Înmormântarea ultimului lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, care a murit marți seara la vârsta de 91 de ani, va avea loc sâmbătă la Moscova, au anunțat agențiile de presă ruse, citând-o pe fiica lui Gorbaciov și fundația acestuia.

Ceremonia va avea loc pe 3 septembrie în Sala Coloanelor din Moscova, același loc în care a fost expus trupul lui Iosif Stalin după moartea acestuia în 1953, a relatat agenția de presă Interfax, citând-o pe fiica lui Gorbaciov, Irina.

În aceeași zi, Gorbaciov va fi înmormântat la cimitirul central Novodeviciy din Moscova, a anunțat agenția rusă de știri de stat Tass, care l-a citat pe Vladimir Polyakov, secretar de presă al Fundației Gorbaciov.

O sursă apropiată familiei Gorbaciov declarase anterior pentru Tass că acesta va fi înmormântat alături de soția sa, Raisa, care a murit în 1999.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat anterior că Kremlinul va decide miercuri dacă Gorbaciov va avea parte de funeralii de stat și dacă președintele Vladimir Putin va fi prezent.

Mihail Gorbaciov, ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice înainte de dizolvarea acesteia, a murit, marți noapte, la Moscova, la vârsta de 91 de ani, relatează Reuters. El este liderul rus care a pus capăt Războiului Rece și a primit premiul Nobel.

Gorbaciov, ultimul președinte sovietic, a încheiat acorduri de reducere a armelor cu Statele Unite și parteneriate cu puterile occidentale pentru a înlătura Cortina de Fier care împărțea Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial și a dus la reunificarea Germaniei.

Însă reformele sale interne au contribuit la slăbirea Uniunii Sovietice până la punctul în care s-a destrămat, moment pe care președintele Vladimir Putin l-a numit „cea mai mare catastrofă geopolitică” a secolului XX.

Foto: commons.wikimedia.org

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW