Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


FRF anunță că peste 50% dintre fotbaliștii din primele trei eșaloane sunt vaccinați contra COVID-19

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 1 noiembrie 2021

În primele trei eșaloane fotbalistice ale României, la cele 136 de echipe, peste 50% dintre jucători sunt vaccinați cu schema completă împotriva COVID-19, a anunțat luni, 1 noiembrie, Federația Română de Fotbal.

Procentul este superior ratei de vaccinare la nivel național, situată în prezent la aproximativ 37%. Mai mult decât atât, sunt cinci formații, două în Liga 2 și trei în Liga 3, ale căror delegații sunt vaccinate în proporție de 100%.

La nivelul instituției FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați, iar în cadrul staff-urilor tuturor echipelor naționale procentul este de 100%. În plus, la ultima acțiune a primei reprezentative, procentul jucătorilor vaccinați a fost de aproape 80%.

În ceea ce privește arbitrii, la Liga 1, 98,25% este procentul celor vaccinați, un singur arbitru nefiind vaccinat, însă acesta a trecut recent prin boală. La Liga 2, din cei 87 de arbitri doar cinci nu sunt vaccinați, un procent de 94,25%, iar la Liga 3 procentul este de 82,07%, mai exact sunt 45 de arbitri din cei 251 care încă nu s-au vaccinat.

Referitor la observatorii de arbitri, dintr-un total de 141 de persoane, în toate cele trei eșaloane, 34 încă nu s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultând un procent de 75,9%.

„Traversăm din nou o perioadă grea la nivel național, iar în ceea ce privește sportul din România arenele sportive sunt din nou închise. Trebuie să avem încredere în oamenii de știință! Astfel, Federația Română de Fotbal face apel către toți practicanții și suporterii fotbalului să urmeze recomandările experților care stau în spatele dezvoltării vaccinului. Vaccinarea este drumul cel mai scurt spre o viață normală!“, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW