Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fraţii Tate, acuzaţi de evaziune fiscală în Marea Britanie

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 iulie 2024 Etichete: , ,

Frații Andrew și Tristan Tate, judecați în România pentru trafic de persoane și viol, sunt acuzați de poliția britanică de evaziune fiscală. Potrivit BBC, frații Tate au avut încasări de 21 milioane de lire din afacerile lor online între anii 2014 și 2021, dar nu au plătit niciun ban ca impozit la stat, nici în Marea Britanie, nici în România. 

Poliţia din Devon şi Cornwall a depus o plângere civilă împotriva fraţilor şi împotriva unei a treia persoane, o femeie, denumită doar J.

Avocata britanică Sarah Clarke KC, reprezentantă a Poliției, a spus că Andrew Tate şi Tristan Tate sunt evazionişti în serie „nerușinați”.

Clarke a adus în sprijinul afirmațiilor sale un video postat online de Andrew Tate în care acesta spunea că atunci când locuia în Anglia a refuzat să plătească taxe. Abordarea influencerului a fost de a „ignora, ignora, ignora, pentru că într-un final datoriile dispar”, a mai argumentat ea.

Autoritățile le-au pus sechestru pe șapte conturi.

Conturile au fost folosite „ca mecanism de plimbare a veniturilor din afaceri”, susţine poliţia. „Aşa arată evaziunea fiscală, aşa arată spălarea de bani”, a conchis Clarke.

Cei doi ar fi alimentat cu milioane de lire sterline un cont și au mai deschis un al doilea cont, pe același nume, deși acea persoană (J.) nu avea niciun rol în afacerile lor, susțin oamenii legii.

Frații Tate, trimiși în judecată anul trecut pentru trafic de persoane și viol

Pe 30 decembrie 2022, Andrew Tate și Tristan Tate au fost arestați preventiv pentru trafic de persoane și viol. Cei doi frați au stat trei luni în arest preventiv, iar în martie 2023 au fost plasați în arest la domiciliu.

În iunie 2023, cei doi, alături de Georgiana Naghel și Luana Radu, complicele lor, au fost trimiși în judecată. În august 2023, Andrew Tate și Tristan Tate au scăpat și de arestul la domiciliu, fiind plasaţi sub control judiciar.

Tribunalul Bucureşti a ridicat vineri, 5 iulie, restricţia de circulaţie pentru fraţii Tate în interiorul Uniunii Europene.

Frații Tate mai sunt acuzați în Marea Britanie pentru viol. Curtea de Apel București (CAB) a aprobat marți, 12 martie, cerea Marii Britanii de extrădare a fraților Andrew și Tristan Tate. Instanța a amânat însă predarea celor doi către autoritățile de la Londra până la finalizarea procesului din România.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii