Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Frații Godei, patronii „azilelor groazei”, arest la domiciliu, în loc de arest preventiv

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 1 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Patronii „azilelor groazei” din Voluntari, Ștefan și Daniel Godei, au fost plasați în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel București(CAB), astăzi, 1 noiembrie. Decizia este definitivă. Frații Godei sunt acuzați de DIICOT de abuzuri asupra vârstnicilor din centrele sociale pe care le administrau.

Aceeași decizie, arest la domiciliu,  a fost luată și în cazul lui Andrei-Răzvan Ticu, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov. Pentru inculpații Cărăulașu Ioana-Andreea, Tudorancea Cristina, Costescu Claudia, Trifu Gheorghiță, Anghel Cătălina, Cristea Aleandru și Dragomir Ioana s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, pe o perioada de 60 de zile.

Ștefan Godei folosea drept paravan „un ONG” pentru administrarea unor centre în Voluntari, potrivit anchetatorilor.  Procurorii DIICOT spun că au comis abuzuri grave asupra bătrânilor. Până la judecarea cauzei pe fond, inculpații din dosarul „azilele groazei” rămân în arest la domicliu. Ei trebuie să nu părăsească țara  și să primească vizita polițiștilor la adresa unde „execută” măsura preventivă. Toate acuzațiile la adresa fraților Godei pot fi citite aici. 

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

Comentarii