Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


FOTO Tânărul care l-a stropit cu cerneală pe George Simion s-a ales cu dosar penal

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 24 ianuarie 2022

Tânărul care l-a stropit cu cerneală pe George Simion, co-președinte al AUR, s-a ales cu dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, a transmis luni, 24 ianuarie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.

„Bărbatul bănuit că ar fi aruncat cu substanţă lichidă de culoare albastră asupra altei persoane a fost condus la sediul Poliţiei pentru verificări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice”, potrivit sursei citate.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale ce se impun.

Context

AUR a organizat un eveniment în Piața Unirii din Iași, unde au participat cel puțin o mie de susținători ai partidului, în pofida numărului crescut de cazuri de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore.

În timp ce făcea o baie de mulțime, George Simion a fost stropit cu cerneală de culoare albastră de către un tânăr care a fost preluat ulterior de polițiști, pentru audieri.

„În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanță lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, se arată într-un comunicat transmis de jandarmii ieșeni.

Liderul AUR a continuat interacțiunea cu oamenii după incident și a precizat că nu își dorește ca tânărul care l-a stropit să fie amendat.

„Eram în Hora Unirii și un individ a aruncat cu ceva albastru, nu mă tem de popor, mă tem doar de Dumnezeu (…) A aruncat cineva, știu că și pe Emil Constantinescu au aruncat (…) Nu e motiv să ne strice bucuria”, a declarat George Simion, după incident.

Foto:  Inquam Photos / Liviu Chirica

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW