Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


FOTO Portretele victimelor tragediei din clubul Colectiv, expuse pe treptele Curții de Apel București

By Matthew Garvey , in Foto News Stirile zilei , at 1 mai 2021

Portretele celor 65 de tineri care au murit în tragedia din 31 octombrie 2015, în urma unui incendiu izbucnit în Clubul Colectiv din Capitală, au fost expuse, vineri, pe treptele Curții de Apel București. Organizatorii protestului atrag atenția asupra evoluției procesului ce urmează să fie soluționat definitiv de judecătorii instanței.

După cinci ani și jumătate, celor 65 de suflete pierdute, familiilor acestora și supraviețuitorilor tragediei nu li s-a făcut încă dreptate de către Justiție. Mai mult, se pare că există riscul ca pedepsele anumitor inculpați să fie reduse la minimum prin posibila adoptare a unor schimbări de încadrare juridică a faptelor”, arată Geeks for Democracy, în descrierea evenimentului „Dreptate pentru Colectiv”.

După cum Main News a scris în exclusivitate aici, judecătorii de la Curtea de Apel București, care vor soluționa definitiv procesul tragediei din Colectiv, iau în calcul să schimbe încadrarea juridică pentru funcționarii publici trimiși în judecată.

Luni, supraviețuitorii tragediei din Clubul Colectiv au atras atenția, printr-o scrisoare deschisă, că schimbarea încadrării juridice s-ar răsfrânge asupra tuturor actelor de justiție din România și ar arăta că pedeapsa, în loc să descurajeze încălcarea legii, ar fi doar o formalitate.

CITEȘTE ȘI: Scrisoare deschisă a supraviețuitorilor incendiului din Colectiv: Schimbarea încadrării juridice pentru funcționari ar arunca o umbră asupra justiției din România

 

Mesajul transmis de organizatorii protestului

„Pentru 65 de oameni, anul 2021 ar fi trebuit să însemne încă o zi de naștere sărbătorită, înca un succes la locul de muncă, încă o bucurie pe plan personal și încă un vis bifat ca „împlinit” pe lista cu planuri de viitor.

În realitate, mâine, 30 aprilie 2021, se fac cinci ani și jumătate de la incendiul din Colectiv, care le-a curmat acestor 65 de oameni viețile, transformând în cenușă aniversările, fericirea și visurile și înlocuindu-le cu parastase, doliu și deznădejde.

După cinci ani și jumătate, celor 65 de suflete pierdute, familiilor acestora și supraviețuitorilor tragediei nu li s-a făcut încă dreptate de către Justiție. Mai mult, se pare că există riscul ca pedepsele anumitor inculpați să fie reduse la minimum prin posibila adoptare a unor schimbări de încadrare juridică a faptelor.

Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la evoluția dosarului Colectiv printr-o întâlnire comemorativă în fața Curții de Apel, mâine, 30.04, de la ora 17:00. Îi vom aduce cu noi și pe cei 65 de oameni dragi rătăciți printre stele, sub forma portretelor lor foto, pe care le vom afișa ca să îi omagiem și ca să dovedim că nu i-am uitat.

La final, cine dorește, poate să meargă la locația clubului Colectiv pentru a aprinde o candelă și a spune o rugăciune. În Vinerea Mare, vrem să le arătăm celor care nu mai sunt printre noi, dar și familiilor lor și supraviețuitorilor, că ne gândim mereu la ei și veghem asupra lor și asupra înfăptuirii cinstite a procesului de Justiție”

Sursă foto: Marian Rădună / Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW