Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


FOTO Maia Sandu a stat la coadă pentru a vota: Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 5 noiembrie 2023

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a așteptat la coadă, în fața unei secții de votare din Chișinău, pentru a vota în cadrul alegerilor locale.

Cu toate că nu s-a exprimat direct în favoarea unuia dintre candidați, Maia Sandu i-a îndemnat pe cetățeni să se prezinte la vot și să aleagă opțiunea pro-europeană.

„Avem de investit în proiecte de infrastructură mare pentru care avem nevoie de sprijin european. Avem nevoie de un oraș verde. Atunci când se construiesc blocuri de locuințe trebuie să se construiască și altă infrastructură. (…) Acest vot va avea afecte pentru oamenii tineri. Ceea ce se va face sau nu se va face va afecta viața tinerilor. Lor ar trebui să le pese mai mult. (…) Le urez oamenilor să facă o alegere înțeleaptă. Cei care pun în pericol securitatea statului să știe că răspunsul va fi dur. Noi ne apărăm cetățenii. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege”, a declarat Maia Sandu, la ieșirea de la urne.

Aproximativ 3 milioane de basarabeni sunt așteptați duminică la vot pentru a-și alege primarii și consilierii locali, dar mai ales pentru a decide între vest sau est, între democrație și barbarie, între bunăstare și sărăcie.

În lupta pentru funcția de primar al municipiului Chișinău se află 27 de candidați. Ion Ceban, primarul în funcție al municipiului Chișinău, pleacă mare favorit pentru un nou mandat. El încearcă să se prezinte în aceste alegeri ca un candidat de centru pro-european, asta pentru a atrage cât mai mult din electoratul pro-european. Și-a întărit această imagine ca urmare a zeci de vizite efectuate în România, unde a fost primit cu brațele deschise de mai mulți primari. Rămâne însă omul Kremlinului, dovadă stând faptul că Partidul Socialiștilor și-a pus un candidat de paie, iar fostul Partid Șor aproape că nu a combătut. Este bine văzut de unii dintre cetățeni, după ce în mandatul său mai multe trotuare au fost modernizate. Principalul său concurent va fi Lilian Carp de la Partidul Acțiune și Solidaritate, cel al Maiei Sandu.

Imagini cu Maia Sandu așteptând la rând 

Sursa: TV8

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii