Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cum se explică situația incredibilă a femeii care s-a ales cu dosar penal de trafic după ce a spart termometrul acasă

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 15 februarie 2022 Etichete: ,

Cazul unei femei din Prahova, care s-a ales cu dosar penal după a spart termometrul cu mercur acasă a stârnit numeroase reacții. Oamenii legii au deschis o anchetă de trafic de substanțe toxice, cu toate că femeia a raportat chiar ea incidentul. Main News a întrebat un specialist cum se explică decizia anchetatorilor și ce poate fi schimbat.

Mercurul în cauză a fost colectat de îndată de către specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgență Prahova si predat polițiștilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase” au transmis reprezentanții IPJ Prahova, potrivit observatorulph.ro.

Dosar penal de trafic deschis pentru a fi clasat

Cu toate acestea, anchetatorii au decis deschiderea unui dosar penal de trafic de substanțe toxice.
Specialistul consultat de Main News susține că nu există, altfel, bază legală pentru distrugerea mercurului.

Astfel, odată ridicată substanța deosebit de periculoasă, a fost sau urmează să fie dispusă o expertiză de specialitate. Mercurul găsit în casa femeii dupa spargerea termometrului va fi analizat pentru a putea fi, ulterior, distrus.

Dosarul va fi, în final, clasat. De altfel, urmărirea penală este începută „in rem”, adică doar pentru fapte, nu față de femeie.

Singura soluție ar fi modificarea legislației, pentru a putea grăbi procedurile în astfel de cazuri, explică sursa citată.

Foto: doctorulzilei.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/cum-se-explica-situatia-incredibila-a-femeii-care-s-a-ales-cu-dosar-penal-de-trafic-dupa-ce-a-spart-termometrul-acasa/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *