Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


FOTO Două tabere mobile au fost montate în Siret și Sighetul Marmației, pentru adăpostirea refugiaților ucraineni

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 februarie 2022

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat sâmbătă, 26 februarie, că a instalat mai multe facilități în zonele apropiate graniței cu Ucraina pentru a adăpostii refugiații care încearcă să fugă din calea războiului început de Federația Rusă.

Este vorba de o tabără mobilă ce a fost operaționalizată în orașul Siret, județul Suceava, și care este formată din 30 de corturi.

În vama Siret, autoritățile au ridicat un cort încălzit unde voluntarii oferă apă și alimente celor care trec granița în România.

În Bistrița Năsăud și Neamț, mai multe module mobile sunt pregătite să fie instalate, în cazul în care situația cere acest lucru.

În Botoșani, autoritățile au montat două corturi la Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca.

O altă tabără mobilă a fost operaționalizată și în Sighetul Marmației, Maramureș.

În continuare, echipajele IGSU vor asigura suportul necesar autorităților locale implicate în gestionarea acestei situații, prin punerea la dispoziție a rezervei de personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor. Asigurăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate”, a transmis IGSU.

Sursă foto: INQUAM Photos / Casian Mitu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *