Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Jens Stoltenberg condamnă atacurile de la centrala nucleară Zaporojie

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 martie 2022

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat vineri, 4 martie, cele mai recente atacuri ale rușilor asupra civililor din Ucraina. El a vorbit, totodată, și despre atacul asupra centralei nucleare Zaporojie din Energodar, din sud-estul Ucrainei. 

„Condamnăm atacurile asupra civililor. În cursul nopții, am văzut informații despre atacul asupra centralei nucleare. Acest lucru nu face decât să demonstreze nesăbuința acestui război și importanța de a-i pune capăt. Și importanța ca Rusia să-și retragă toate trupele și să se angajeze cu bună credință în eforturile diplomatice.

Aliații NATO au pus în aplicare sancțiuni fără precedent. Noi oferim sprijin Ucrainei. În același timp, NATO nu este parte a conflictului.
NATO este o Alianță defensivă. Nu căutăm război, conflict cu Rusia. În același timp, trebuie să ne asigurăm că nu există nicio neînțelegere cu privire la angajamentul nostru de a apăra și proteja toți aliații.

Și, prin urmare, am sporit prezența forțelor NATO în partea de est a Alianței. Aceasta este o prezență defensivă. Și salut angajamentul puternic al Statelor Unite cu mai multe trupe. M-am întâlnit cu mulți dintre ei. Și este întotdeauna grozav să întâlnești trupele americane în Europa și să vezi angajamentul lor și profesionalismul lor, fiind parte a legăturii transatlantice”, a declarat Jens Stoltenberg.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. Forţele ruseşti au preluat ulterior controlul asupra centralei, după cum au anunţat autorităţile locale.

Urmărește LIVE cele mai importante momente din a 9-a zi de război în Ucraina.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *