Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Fostul președinte al Astra Asigurări, condamnat la 4 ani și 8 luni pentru delapidare și spălare de bani. Decizia nu e definitivă

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 25 ianuarie 2021

Fostul președinte al Astra Asigurări, Radu Mustăţea, a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de delapidare și spălare de bani. Decizia nu este definitivă.

Radu Mustățea, alături de soția lui, ar fi încasat, în 2010, daune de peste 900.000 de lei, în baza unei polițe de asigurare a locuinței, pentru un incident fictiv.

Din cercetări a reieşit că două dintre persoanele bănuite, având funcţii de conducere în cadrul unei societăţi de asigurări, ar fi avizat şi aprobat, în interesul lor, dar şi pentru persoane apropiate acestora, plata unei despăgubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat în baza unei poliţe de asigurare complexă a locuinţei, eveniment care, în realitate, nu s-ar fi produs”, potrivit unui comunicat transmis de Poliția Română în 2016.

În plus, fostul președinte al Astra Asigurări este obligat să achite suma de 914.378 de lei, reprezentând contravaloarea prejudiciului.

Roxana Mustățea, soția acestuia, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Sursă foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com