Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pașcu, angajat la BNR alături de Viorica Dăncilă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 mai 2021

După Viorica Dăncilă, un alt nume important al Partidului Social Democrat și-a găsit o sinecură la Banca Națională a României. Fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu va fi angajat pe postul de consultant la viitorul „Departament de Geopolitică”, a anunțat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

„BNR este preocupată de înaintarea României către zona Euro. În această privință, BNR face eforturi de 12 ani, când am înfințat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat într-o fază nouă. Va fi nevoie de contacte directe și permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană și cu cabinete din zona euro. Pentru aceste întâlniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa pregătirea pentru intrarea în zona Euro. Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale și Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajări. Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa nu e consiliera Guvernatorului ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanțările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relații speciale cu ecologiștii din Parlamentul European. Mai spun ceva: va fi angajat și Ioan Mircea Pașcu, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică”, a declarat Adrian Vasilescu, citat de Agerpres.

Ioan Mircea Pașcu este fost consilier prezidențial în perioada în care la Cotroceni se afla Ion Iliescu, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru al apărării în Guvernul condus de Adrian Năstase. A fost ales de trei ori deputat în Parlamentul României pe listele PSD, iar în perioada 2007-2019 a fost europarlamentar din partea aceleași formațiuni.

Este absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Comerț Exterior, iar în anul 1980 a obținut titlul de doctor al Institutului de Studii Politice.

CITEȘTE ȘI: Viorica Dăncilă, noul consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW