Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, noul consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 18 mai 2021 Etichete: , , ,

UPDATE Contactat de Main News, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a confirmat informația și a precizat că Viorica Dăncilă a fost angajată în urma unui interviu, „pe baza experienței pe care o are”.

Știrea inițială

Viorica Dăncilă, fost premier și fost candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2019, a fost numită consilier al guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, potrivit unor surse politice.

Fostul premier ar urma să fie consilier pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, urmând să ocupe postul de la 1 iunie.

Mugur Isărescu a fost susținut de PSD, în 2019, pentru un nou mandat în fruntea BNR, în ciuda opoziției mai multor lideri vocali ai partidului. La acel moment, formațiunea era condusă de Viorica Dăncilă, care ocupa și postul de prim-ministru.

„Este important şi bineînţeles guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată, în funcţie de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic. (…) O să avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României. Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator şi un post în executiv. Florin Georgescu şi Leonardo Badea sunt propunerile PSD”, spunea Viorica Dăncilă, în iulie 2019.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW