Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul deputat PSD Cristian Rizea, după ce a fost eliberat din arest: Plahotniuc și Dodon au hotărât răpirea mea

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 3 mai 2021

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, proaspăt eliberat din arest de autoritățile din Republica Moldova, susține că oligarhul Vladimir Plahotniuc și fostul președinte Igor Dodon au hotărât să fie răpit pentru a fi transferat în România, unde are de ispășit o condamnare de 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

„Zilele trecute, anumiți prieteni din serviciile secrete de la București au reușit să mă informeze că Vlad Pahoniuc Și Igor Dodon, nemulțumiți că nu au reușit extradarea mea, sunt foarte nemulțumiți, au hotărât răpirea mea, pe modelul a ceea ce s-a întâmplat cu un judecător din Ucraina aici în Chișînău. La ora această președintele Republicii Moldova cunoaște acest lucru că se pune la care răpirea mea și ducerea mea în România”, a afirmat Cristian Rizea în direct la Realitatea PLUS.

Context

Cristian Rizea a fost eliberat din arest, duminică, după ce a expirat termenul maxim de arestare provizorie în vederea extrădării în România, potrivit unor surse Main News. Fostul deputat PSD a contestat în instanță retragerea cetățeniei Republicii Moldova.

Extrădarea fostului deputat PSD va fi tranșată după ce se termină procesul referitor la cetățenie.

Cristian Rizea a fost dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Instanța a stabilit și că Rizea trebuie să plătească suma de 300.000 de euro.

Ulterior, fostul deputat a fost găsit în Republica Moldova, sub numele de Mihai Cristian Luigi și a fost reținut în luna noiembrie a anului trecut, moment în care autoritățile de la București au demarat procedura de extrădare.

Rizea a mai fost trimis în judecată de Procuratura din Republica Moldova la finalul lunii martie pentru că ar fi obținut fraudulos cetățenia Republicii Moldova, retrasă, pe 3 noiembrie 2020, printr-un decret semnat de președintele de la acea vreme, Igor Dodon.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *