Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a prelungit cu trei luni valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 31 august 2023 Etichete: ,

Guvernul a decis, joi, prelungirea cu 90 de zile, până la 8 decembrie, a termenelor contractelor de asigurare RCA încheiate de asiguratorii aflaţi în procedură de insolvenţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Astfel, pentru poliţele de asigurare, reasigurare încheiate de societăţile de asigurare reasigurare aflate în procedură de insolvenţă în derulare, termenele de încetare de drept, de 90 de zile, respectiv 150 de zile, prevăzute de lege, se prelungesc cu 90 de zile.

Măsura a fost necesară pentru asigurarea protecţiei contractanţilor şi beneficiarilor de asigurări, pentru stabilitatea pieţei de asigurări şi pentru evitarea riscului de diminuare a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a vehiculelor înregistrate pe teritoriul României, menționează sursa citată.

Tribunalul București a deschis, în luna iunie, procedura falimentului companiei de asigurări Euroins România, după ce  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizației de funcționare din cauza neîndeplinirii cerințelor de solvabilitate.

Polițele emise de Euroins  erau  valabile 90 de zile de la deschiderea falimentului, până în data de 8 septembrie 2023, cu excepția polițelor de garanții care sunt valide până la 7 noiembrie 2023.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii