Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Fostul adjunct al serviciului secret al Armatei, condamnat definitiv cu suspendare după ce a sustras 180.000 de dolari din conturile instituției

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 7 decembrie 2021

Fostul adjunct al serviciului secret al Armatei, generalul Iulian Cristian Gherghe, a fost condamnat definitiv marți, 7 decembrie, la un an și 5 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat că a furat 180.000 de dolari din fondul Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA) și, ulterior, a returnat prejudiciul.

Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut pedeapsa aplicată în luna septembrie de Curtea Militară de Apel.

Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București împotriva sentinţei penale nr. 5 din 15 septembrie 2021 a Curţii Militare de Apel, pronunţată în dosarul nr. 27/81/2021(…)Onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Gherghe Iulian-Cristian, în cuantum de 217 lei, rămâne în sarcina statului şi se suportă din fondurile Ministerului Justiţiei”, se arată în decizia ÎCCJ, pronunțată marți, 7 decembrie.

Fostul număr 2 din DGIA și-ar fi însușit suma de 179.470 de dolari din fondurile serviciului secret al Armatei și ar fi ținut banii timp de 1 an în seiful din birou, precizau surse judiciare pentru Main News la momentul reținerii. Generalul Gherghe și-ar fi achiziționat ulterior o casă în comuna Corbeanca, din județul Ilfov.

Generalul în rezervă a fost acuzat de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, doar că și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor.

„Prejudiciul material cauzat a fost reparat în întregime în cursul urmăririi, de către inculpat, prin restituirea sumei sustrase”, se arăta într-un comunicat transmis de Parchetul Militar.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Cu ce se ocupă instituția Armatei despre care instanța spune că are mari erori de securitate | Rolul serviciului secret pentru siguranța națională în domeniul militar

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *