Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Focare de coronavirus reaprinse în apropiere de România. Numărul de cazuri de îmbolnăviri a explodat după relaxarea restricțiilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

O țară din vecinătatea României a înregistrat o explozie a numărului de cazuri de îmbolnăviri după de Guvernul a început să relaxeze restricțiile. Este vorba de Ucraina, acolo unde în ultimele 24 de ore au fost raportate 921 de noi cazuri de COVID-19. 

Guvernul de la Kiev a început să relaxeze restricțiile începând din 11 mai. Executivul a anunțat, vineri, că într-o parte a Ucrainei va trebui impusă o izolare mai strictă, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„În anumite regiuni vor trebui impuse restricţii mai stricte”, a declarat ministrul ucrainean al sănătăţii, Maksym Stepanov, dar fără să precizeze unde, când şi care vor fi măsurile.

Potrivit autorităţilor ucrainene, 15 din cele 24 de regiuni ale ţării au înregistrat creşteri substanţiale de noi îmbolnăviri cu coronavirus. Cele mai afectate regiuni sunt cele vestice, respectiv Lvov şi Rivne.

Răspândirea virusului a fost pusă pe seama faptului că ucrainenii nu au mai respectat măsurile de distanțare socială după ridicarea restricțiilor.

Până în prezent Ucraina a înregistrat 34.984 de cazuri de COVID-19, dintre care 985 de decese, raportat la o populație de 40 de milioane.

Ţară cu circa 40 de milioane de locuitori, Ucraina a înregistrat până în prezent 34.984 de cazuri de COVID-19, dintre care 985 de decese.

„Carantina adaptivă” a fost extinsă de Guvernul ucrainean până pe 22 iunie. Miercuri, măsura a fost prelungită din nou până la 31 iulie.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *