Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Scurgeri de gaze la o stație GPL din București. Zeci de persoane care asistau la un meci de handbal, evacuate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 septembrie 2023 Etichete: , ,

UPDATE: Pompierii vor menține perimetrul de siguranță pe raza de 100 m până la transvazarea gazului.

UPDATE: Nu au mai fost înregistrate scăpări de gaze, conform măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN. Cu toate acestea, la fața locului au rămas două autospeciale de stingere.

„Se fac măsurători periodic la fața locului de către echipajul CBRN. Se redimensionează dispozitivul – rămân la fața locului două autospeciale de stingere pentru supraveghere și transvazarea gazului”, a transmis ISU.

Știrea inițială: 

Câteva zeci de persoane care asistau la meciul de handbal CSA Steaua – CSM Vaslui din Liga Zimbrilor au fost evacuate sâmbătă din Centrul Sportiv Apolo, situat în Sectorul 3 al Capitalei, din cauza unor scurgeri de gaz la o stație GPL din apropiere. 

La fața locului au ajuns pompierii cu cinci autospeciale de stingere. Aceștia au acționat cu perdea de apă asupra buteliei și au montat un robinet de siguranță peste robinetul inițial.

„Intervenim in acest moment pe bld. Energeticienilor din sectorul 3 al Capitalei. Scăpări de gaze la un robinet de la o stație GPL. Se acționează pentru evacuarea populației pe o raza de 100 m pentru siguranța acesteia până la remedierea situației. Acționăm cu perdea de apă asupra buteliei. Intervin 5 autospeciale de stingere. Misiunea este în dinamică, revenim cu date”, au transmis reprezentanții ISU.

Tragedie la o altă stație GPL

Incidentul survine la doar o săptămână după tragedia produsă la Crevedia (Dâmbovița). Trei persoane au decedat, iar alte 55 au fost rănite, sâmbăta trecută, în urma exploziei unei stații GPL.

Ulterior, autoritățile au anunțat că stația, care aparținea fiului primarului PSD din Caracal, Ion Durdulea, funcționa fără forme legale încă din anul 2020.

CITEȘTE ȘI: O țigară aprinsă – principala ipoteză în cazul tragediei de la Crevedia

Comentarii