Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Focar de coronavirus la Institutul „Marius Nasta”. Managerul spitalului dă vina pe o asistentă care nu ar fi folosit corect echipamentul

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 mai 2020 Etichete: ,

Şase cazuri de infecţie cu noul coronavirus au fost depistate în rândul cadrelor medicale – asistente şi infirmiere – de la Institutul „Marius Nasta” din București. Managerul spitalului, Beatrice Mahler, arată cu degetul către o asistentă care nu ar fi utilizat corect echipamentul de protecție.

„Nu sunt în stare gravă, sunt cadre medicale care nu au respectat procedura de dezechipare. Una a fost trimisă acasă în momentul respectiv, pe parcursul izolării s-a pozitivat. O altă persoană care nu a respectat procedura de dezechipare și procedura de protecție în zona verde a infectat alte colege. Nu pot să spun decât că aceste colege au fost atenționate de medici în rapoartele de gardă. (…) Ele au fost izolate imediat, din momentul în care s-au constatat abateri de la procedură. Cel puțin acea colegă a luat contact în timpul turei cu alte patru fete și ele sunt infectate,” a declarat Beatrice Mahler pentru Digi 24.

Managerul unității sanitare spune că asistentei în cauză i s-a atras atenția în mai multe ocazii cu privire la faptul că nu respectă normele de protecție. Cazul va ajunge pe masa comisiei de disciplină care va lua o decizie.

A fost instruită, și-a asumat purtarea echipamentului. Sunt foarte tristă, eu și cei care au văzut-o și care i-au atras atenția că viziera și mănușile nu se dau jos în zona de COVID, că acest combinezon nu se întoarce la mânecă în zona de COVID. Procedura la Marius Nasta prevede ca în momentul în care iese din zona de COVID tot personalul trebuie să facă duș să-și spele părul. Totul este organizat ca riscul de contaminare să fie cât mai mic. Managementul poate să le pună la dispoziție, să facă instruire, dar dacă ea când e acolo și trebuie să-și asume actul medical nu o face, este o problemă de comisie de disciplină. Este inadmisibil,”  a declarat managerul Institutul „Marius Nasta”.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/focar-de-coronavirus-la-institutul-marius-nasta-managerul-spitalului-da-vina-pe-o-asistenta-care-nu-ar-fi-folosit-corect-echipamentul/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *