Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu, la 31 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990: Sunt răni deschise atât timp cât nu știm adevărul și vinovații. Justiţia este încă datoare românilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 iunie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu a transmis un mesaj, la 31 de ani de la represiunea violentă a demonstrațiilor din Piața Universității, prin care afirmă că justiția este încă datoare cu aflarea adevărului despre Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Au trecut 31 de ani de la una dintre cele mai negre perioade ale istoriei noastre postdecembriste, când cercuri ale puterii de atunci au învrăjbit români contra români. Acţiunile de reprimare a manifestaţiei-maraton din Piaţa Universităţii şi mineriada din 13-15 iunie 1990 au demonstrat cât de grave pot fi consecinţele diversiunilor şi manipulărilor: oameni ucişi, răniţi şi democraţia pusă în pericol. Sunt lucruri care rămân în memoria colectivă, răni încă deschise atât timp cât nu ştim adevărul şi vinovaţii. Justiţia este încă datoare românilor în această privinţă”, a transmis Florin Cîţu, duminică, într-un mesaj transmis cu ocazia comemorării Mineriadei din 13-15 iunie 1990, citat de Agerpres.

Premierul a mai subliniat că trebuie să urmăm drumul comun, construit pe democrație, coeziune socială și relansare economică post-pandemie, chiar dacă avem opinii diferite.

Nu trebuie să ne fie teamă de adevăr şi să avem înţelepciunea de a cultiva dialogul şi de a nu ne lăsa pradă încercărilor unora de a ne dezbina. Vedem cum pandemia ne-a pus pe toţi de aceeaşi parte a baricadei şi doar prin eforturile noastre comune începem să revenim la normalitate”, a precizat premierul.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: 31 de ani de la Minerida din 13-15 iunie 1990 în care patru oameni și-au pierdut viața și peste 1.000 au fost răniți

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW