Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Este după mult timp când România are o echipă de profesioniști la guvernare / Mă gândesc că vom relaxa măsurile, mai ales că începe campania de vaccinare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 decembrie 2020

Florin Cîțu a susținut prima conferință de presă în calitate de prim-ministru al României. Șeful Executivului a precizat că ia în calcul relaxarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19, odată cu începutul campaniei de vaccinare. 

Sunt conștient de responsabilitatea cu care am fost învestit astăzi. România trece printr-o perioadă dificilă. Îi asigur pe toți românii că voi continua proiectele din 2020. Este după mult timp când România are o echipă de profesioniști la guvernare, care dorește bunăstarea tuturor cetățenilor români”, a spus Florin Cîțu, în Parlament.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL România are un nou Guvern cu puteri depline / Executivul condus de Florin Cîțu, învestit de Parlament: Mulțumesc și la treabă!

Despre numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației și criticile venite din partea lui Dacian Cioloș, prim-ministrul a precizat că există o înțelegere în coaliție pentru a nu comenta asupra candidaților altor formațiuni.

Știu că în coaliție avem o înțelegere de a nu comenta asupra candidaților altor formațiuni. Nu am văzut declarația”, a răspuns Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Dacian Cioloș critici către PNL: Și eu, personal, am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Câmpeanu în Guvern

Întrebat despre mecanismul de cooperare al coaliției formată din PNL, USR-PLUS și UDMR, acesta a spus că miniștrii vor fi monitorizați trimestrial.

Acest mecanism este facilitat de faptul că în Guvern sunt președinții celorlalte formațiuni. Așa cum am spus, schimbăm lucrurile. Miniștrii vor avea obiective care vor fi monitorizate trimestrial. România în ultimii 30 de ani de zile a suferit cu tot felul de proiecte începute, rămase neterminate”, potrivit lui Florin Cîțu.

În schimb, premierul a afirmat că Proiectul de buget pentru anul 2021 va fi finalizat în prima parte a anului următor.

Cîțu a declarat că măsurile de restricție ar putea fi relaxate, în condițiile în care campania de vaccinare va debuta la 26 decembrie.

Din ce am văzut, numărul îmbolnăvirilor a scăzut sau s-a plafonat. Vom vedea ce se întâmplă, dar avem un Guvern care poate lua decizii dacă lucrurile se înrăutățesc. Nu luăm în calcul, mă gândesc că vom relaxa măsurile, mai ales că începe campania de vaccinare

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW