Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Dacian Cioloș critici către PNL: Și eu, personal, am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Câmpeanu în Guvern

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 decembrie 2020

Dacian Cioloș critică numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației, argumentând că felul în care acesta din urmă a acționat politic și profesional în ultimii ani nu l-ar recomanda drept „referință” pentru educația din România. Co-președintele USR-PLUS dă asigurări că Alianța nu va permite derapaje de la programul de guvernare al coaliției de centru-dreapta.  

La fel ca o mare parte a societății civile, și eu, personal, am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Câmpeanu în Guvern – și, la fel, mulți colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acționat politic și profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Co-președintele USR-PLUS susține că nu a avut control pentru desemnările de miniștri ale partenerilor din coaliție și a dat asigurări că Alianța nu va accepta derapaje de la programul de guvernare, mai ales în Educație.

Din păcate, am putut acționa în structura guvernului doar proporțional cu voturile primite. Nu am avut control pentru desemnările de miniștri ale partenerilor, așa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS. În același timp, știu că aveți dreptate să fiți nemulțumiți și să ne menționați. Suntem responsabili de ceea ce va decide guvernul din care facem parte și ne vom asigura că programul de guvernare va fi aplicat. Și nu vom accepta derapaje de la program, de la angajamentele luate împreună, mai ales în Educație, un domeniu-cheie de care depinde viitorul tuturor”, a adăugat fostul prim-ministru.

Cioloș a precizat că USR-PLUS va folosi toate pârghiile pe care le vor avea în Guvern și Parlament pentru a valorifica deciziile în domeniul Educației.

Vom rămâne receptivi în continuare la toți cei cu idei și cu experiențe bune în domeniul educației și vom folosi toate pârghiile pe care le vom avea în guvern și în parlament pentru a le valorifica în deciziile la care vom fi parte”, este concluzia lui Cioloș

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW