Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu, după atacurile lui Marcel Ciolacu la adresa fostei guvernări: E un discurs politic. Am scos taxele introduse de PSD între 2017-2019

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 noiembrie 2021

Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 25 noiembrie, la sediul Partidului Național Liberal, că nu a băgat în seamă atacurile lansate de colegul de coaliție Marcel Ciolacu la adresa fostei guvernări liberale, precizând că România înregistrează cea mai bună creștere economică din Uniunea Europeană. 

Nu am băgat în seamă acest lucru, e un discurs politic. Oamenii văd și au văzut în ultimii ani cum a evoluat economia, am arătat că au crescut veniturile la buget, chiar dacă am scos taxele introduse de PSD între 2017-2019, deci se poate să ai performanță. Rolul nostru, al PNL, în actuala coaliție, e de duce mai departe viziunea liberală”, a declarat Florin Cîțu, la intrarea în sediul PNL.

Fostul premier susține că deficitul bugetar înregistrat în timpul guvernului condus de acesta era de 4%.

România are astăzi o creștere economică cea mai bună din UE, într-o perioadă de criză în tot restul Europei, veniturile la buget sunt mai mari decât în 2019 când erau taxe incluse”, a adăugat Cîțu.

Context

Marcel Ciolacu, liderul PSD și noul președinte al Camerei Deputaților, a criticat fosta guvernare PNL-USR-UDMR de la tribuna Camerei Deputaților, unde parlamentarii s-au reunit în plen pentru a acorda votul de încredere Guvernului condus de Nicolae Ciucă.

Ciolacu a spus că el nu „va minți niciodată că am învins pandemia” și a subliniat că „PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum”.

Am impus oameni cu experienţă politică şi administrativă, am venit cu profesionişti care au performat în mediul privat, am venit cu medici de excepţie, nu este timp de experienţe. Trebuie să aplicăm măsurile PSD încă din prima zi. PSD ştie să guverneze, am demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit să reparăm dezastrul unor alte guvernări”, a spus Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW