Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu a criticat fosta guvernare, la votul pentru învestirea Guvernului Ciucă: Nu voi minți niciodată că am învins pandemia

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 noiembrie 2021

Marcel Ciolacu, liderul PSD și noul președinte al Camerei Deputaților, a criticat fosta guvernare PNL-USR-UDMR de la tribuna Camerei Deputaților, unde parlamentarii s-au reunit în plen pentru a acorda votul de încredere Guvernului condus de Nicolae Ciucă. Ciolacu a spus că el nu „va minți niciodată că am învins pandemia” și a subliniat că „PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum”.

„Suntem într-un punct critic, care necesită o decizie fundamentală. PSD este cel mai responsabil şi mai stabil partid din România. De aceea, PSD trebuie să facă o alegere în acest moment, iar alegerea era următoarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne vom folosi priceperea şi experienţa pentru a opri chiar acum prăbuşirea, pentru a fi alături de oameni, de români şi a stabiliza ţara.

Am acceptat acum această provocare, pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate şi pentru asta am decis să intrăm cu prima linie a partidului. Am impus oameni cu experienţă politică şi administrativă, am venit cu profesionişti care au performat în mediul privat, am venit cu medici de excepţie, nu este timp de experienţe. Trebuie să aplicăm măsurile PSD încă din prima zi. PSD ştie să guverneze, am demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit să reparăm dezastrul unor alte guvernări”, a afirmat Ciolacu în şedinţa de dinaintea votului de învestitură pentru Cabinetul Ciucă.

El le-a mulțumit miniștrilor PSD care au „acceptat această provocare grea”.

„PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum. Este momentul să le demonstrăm românilor că pot avea o guvernare care să lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogaţi şi privilegiaţi”, a mai adăugat șeful Camerei Deputaților, între altele.

Totodată, el l-a atacat voala pe președintele Klaus Iohannis, precizând că „nu va minți niciodată că pandemia s-a terminat”.

„Am venit la guvernare pentru că e momentul ca oamenii să audă, în sfârșit, adevărul. Tot adevărul! Doar așa se va putea restabili încrederea în autorități. Nu vă voi minți niciodată că am învins pandemia. Nu putem face asta. Și în niciun caz, singuri! Doar împreună – într-un parteneriat real, putem să depășim acest moment greu și să ținem lucrurile sub control. Trebuie să dărâmăm zidul de ură care s-a înălțat între vaccinați și nevaccinați.

Nu există români buni și mai puțini buni. Toți suntem români. Și toți vrem să ne luăm viețile înapoi! De aceea, măsurile sanitare trebuie să fie luate și comunicate doar de profesioniștii în sănătate. Politicienii trebuie să facă un pas în spate. Guvernul are datoria să ofere sprijinul logistic și financiar de care este nevoie. Nu trebuie să luăm măsuri aberante, ci măsuri de bun-simț. Iar aici mă gândesc inclusiv la soluțiile pentru a ține școlile deschise, astfel încât copiii să aibă acces la educație în siguranță”, a mai afirmat liderul social-democraților.

Puteți urmări integral intervenția lui Marcel Ciolacu aici:

Amintim, în context, că președintele Klaus Iohannis a declarat, în 24 iunie: ”Campania a fost un succes, practic am oprit pandemia. Faptul că avem așa puține cazuri – nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare”.

Vot fără emoții pentru Cabinetul Ciucă

Senatorii și deputații s-au reunit joi, 25 noiembrie, pentru a-și exprima votul asupra învestirii cabinetului desemnat.

În acest moment PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale numără 321 de senatori şi deputaţi, număr suficient de mare pentru învestirea fără emoții a Guvernului Ciucă, în condițiile în care minimul necesar este de 234 de voturi favorabile.

Cabinetul desemnat: 

prim-ministru – Nicolae Ciucă (PNL)

vicepremier, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Sorin Grindeanu (PSD)

vicepremier – Kelemen Hunor (UDMR)

ministrul justiţiei – Cătălin Predoiu (PNL)

ministrul afacerilor Interne – Lucian Bode (PNL)

ministrul apărării Naţionale – Vasile Dîncu (PSD)

ministrul afacerilor externe – Bogdan Aurescu (PNL)

ministrul dezvoltării – Cseke Attila (UDMR)

ministrul finanţelor – Adrian Câciu (PSD)

ministrul proiectelor europene – Dan Vîlceanu (PNL)

ministrul economiei – Florin Spătaru (PSD)

ministrul antreprenoriatului şi turismului – Constantin-Daniel Cadariu (PNL)

ministrul energiei – Virgil Popescu (PNL)

ministrul agriculturii – Adrian Chesnoiu (PSD)

ministrul sănătăţii – Alexandru Rafila (PSD)

ministrul mediului – Tanczos Barna (UDMR)

ministrul educaţiei – Sorin Cîmpeanu (PNL)

ministrul muncii – Marius Budăi (PSD)

ministrul familiei – Gabriela Firea (PSD)

ministrul culturii – Lucian Romaşcanu (PSD)

ministrul cercetării – Florin Roman (PNL)

ministrul sportului – Eduard Novak (UDMR)

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW