Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu, despre PNRR: Este momentul să accelerăm lucrurile. Folosim acest plan în contextul celorlalte surse de finanțare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 aprilie 2021

Florin Cîțu susține că le-a cerut miniștrilor din Guvern să accelereze lucrurile în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență, precizând că mai sunt anumite detalii de pus la punct. Premierul a explicat că proiectele care nu vor fi incluse în PNRR, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, vor avea alte surse de finanțare.

Am avut o discuție cu miniștrii referitor la PNRR, este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct, vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare și sunt sigur că vom avea un PNRR bun, prin care vom atrage sumele alocate României”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Premierul a precizat că proiectele propuse în programul de guvernare au trei surse de finanțare: bugetul de stat, fondurile europene și PNRR.

Eu am o abordare diferită în ceea ce privește PNRR, nu mă uit la un anumit sector, mă interesează să reprezinte interesele României. Folosim acest PNRR, în contextul celorlalte surse de finanțare(…)Dacă proiectele puse în PNRR nu respectă condițiile impuse de Comisia Europeană, vor avea o altă sursă de finanțare”, a explicat prim-ministrul.

În legătură cu criticile venite din partea partidelor de opoziție, Florin Cîțu a afirmat că Planul Național de Redresare și Reziliență nu ar trebui să fie politizat.

Nimeni nu oprește PSD să susțină PNRR, e un program al Guvernului care se adresează tuturor românilor”, a spus premierul.

CITEȘTE ȘI: Premierul Florin Cîțu și ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea, la Bruxelles pentru a negocia pe marginea PNRR / Președintele: Discuțiile cu respins sau nerespins sunt prostii

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW