Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Competiția internă din PNL nu va afecta guvernarea României. Noi ne vedem de treabă în partid

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 iulie 2021

Florin Cîțu susține că guvernarea țării nu va fi afectată de competiția dintre el și Ludovic Orban pentru șefia Partidului Național Liberal, într-un nou schimb de replici, la distanță, între premier și președintele liberalilor.

Vreau să îi asigurăm pe români că această competiţie nu va afecta în niciun fel guvernarea României, pentru că noi avem o responsabilitate faţă de români. Am auzit că sunt oameni care şi-ar da viaţa pentru partid(n.r. declarație făcută de Ludovic Orban). Posibil. Dar eu vă spun că rolul nostru este acela nu de a promova doar partidul, noi intrăm în politică pentru români, pentru România, noi intrăm în politică pentru a-i ajuta pe cetăţenii României şi este foarte important ca noi, împreună, să îi asigurăm, eu îi asigur din poziţia de prim ministru, că această competiţie a noastră nu va afecta în niciun fel guvernarea României. Noi ne vedem de treabă în partid, iar guvernarea va fi lăsată în pace şi merge mai departe. Este foarte importantă imaginea pe care o dă acest partid”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Mehedinţi, citat de Agerpres.

Orban: Să nu facă rău colegilor de partid care mă sprijină

După ce Cîțu a revocat din funcție mai mulți liberali care și-au exprimat susținerea pentru contracandidatul său, Ludovic Orban i-a transmis să înceteze toată această campanie de reprimare.

„Pentru mine, cei care îl susţin pe Florin Cîţu, (…) nimeni nu va avea de suferit de pe urma faptului că l-a susţinut pe Florin Cîţu după ce voi câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL. Dar cu o singură condiţie: să nu facă rău colegilor lor de partid care mă sprijină în această competiţie electorală. Asta este condiţia şi vă puteţi da seama de ce spun acest lucru. Nu cred că este normal ca membri ai PNL să fie daţi afară din funcţii, sigur, ne-am obişnuit să se întâmple lucrul ăsta când la putere este PSD, dar nu este normal să avem colegi în PNL care să fie daţi afară doar pentru că susţin candidatura mea. Acest lucru nu este normal şi atrag atenţia că trebuie să înceteze orice fel de utilizare a pârghiilor de putere guvernamentale administrative pentru a reprima colegi care îmi susţin candidatura”, a declarat vineri Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîțu l-a demis, joi, pe Alexandru Nazare din funcția de ministru al finanțelor publice. Potrivit informațiilor Mainnews.ro, Cîțu ar fi fost nemulțumit că Nazare nu a dorit să aloce fonduri suficiente care i-ar permite să își ducă promisiunile până la capăt, în contextul luptei pentru șefia PNL.

Oficial, premierul i-a reproșat fostului ministru al Finanțelor că a blocat mai multe proiecte ce țin de atragerea de fonduri europene și de combaterea evaziunii fiscale.

Congresul PNL este programat să se desfășoare pe 25 septembrie, singurii candidați anunțați pentru funcția de președinte fiind Ludovic Orban și Florin Cîțu. Până atunci, în interiorul organizațiile județene se vor organiza alegeri și se vor stabili delegații.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Nazare iese la atac, după ce a fost demis de Florin Cîțu: A spus că decizia are legătură cu „echipa”. Posibil s-a referit că nu îl susțin în campania pentru poziția de președinte PNL

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW