Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 noiembrie 2020

Florin Cîțu a anunțat că a semnat o plată externă către Comisia Europeană, reprezentând avansul pentru vaccinul COVID-19. România va plăti 12 milioane de euro într-o primă tranșă.

Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”, a anunțat Florin Cîțu, pe Facebook.

Toți românii trebuie să știe!

Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!

#RomaniiTrebuieSaStie

Publicată de Florin Cîţu pe Marţi, 24 noiembrie 2020

CITEȘTE ȘI: Agenția Europeană a Medicamentelor va autoriza un vaccin până la începutul anului 2021

CE, acord cu Moderna pentru 160 de milioane de doze

Comisia Europeană va încheia cu compania americană Moderna un acord pentru furnizarea a 160 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunțat marți președinta executivului european, Ursula von der Leyen.

Moderna a anunțat că vaccinul său împotriva COVID-19 înregistrează o eficiență de 94,5%, conform rezultatelor preliminare obținute în urma testelor efectuate pe scară largă.

Pfizer, cerere pentru autorizarea de urgență a vaccinului

Pfizer a anunțat că a depus o cerere la Agenția Americană a Medicamentului (FDA), pentru a autoriza de urgență punerea pe piață a vaccinului anti COVID-19 dezvoltat în colaborare cu BioNTech.

Cele două companii au anunțat că eficiența vaccinului dezvoltat de acestea este de 95%, după ce au finalizat studiile. În plus, laboratoarele farmaceutice susțin că vaccinul nu ar avea efecte secundare.

Astra-Zeneca, rezultate promițătoare

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Astra-Zeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a arătat în studiile clinice o eficiență de până la 90%, a transmis luni compania anglo-suedeză printr-un comunicat.

Conform sursei citate, nu au fost raportate spitalizări sau cazuri severe de boală la participanții cărora le-a fost administrat vaccinul. În total au fost raportate 131 de cazuri COVID-19 în analiza intermediară.

Eficacitatea vaccinului a fost de 90% atunci când a fost administrată jumătate de doză, urmată de o doză completă la cel puțin o lună distanță. Atunci când au fost administrate două doze complete la cel puțin o lună distanță vaccinul a prezentat o eficacitate de 62% . Analiza combinată din ambele regimuri de dozarea dus la o eficacitate medie de 70%.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *