Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Șefa Spitalului Ana Aslan, trimisă în judecată de DNA în dosarul „Anotimpuri la borcan”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2021

Medicul Anca Elena Ștefan, manager al Spitalului Ana Aslan, a fost trimisă vineri în judecată de procurorii DNA pentru fraudă cu fonduri europene.

Potrivit anchetatorilor, Anca Elena Ștefan, în calitate de președinte al unei asociații, a deturnat spre conturile proprii și ale fostului concubin suma de 430.000 lei din proiectul „Anotimpuri la borcan”, ce avea ca scop declarat dezvoltarea și promovarea economiei sociale.

Comunicatul transmis de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei inculpate, la data faptei președinte al unei asociații, pentru săvârșirea infracțiunii de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2014, între inculpată, în calitatea menționată mai sus, și Autoritatea de Management – Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (A.M. – P.O.S.D.R.U) s-ar fi încheiat un contract de finanțare ce avea ca obiect proiectul ”Anotimpuri la borcan”, cu o valoare totală de 6.250.616 lei.
Obiectivul general al proiectului l-ar fi constituit dezvoltarea și promovarea economiei sociale prin înființarea și dezvoltarea a 12 structuri de economie socială în cadrul cărora vor fi create și menținute locuri de muncă sustenabile pentru persoane vulnerabile (60 de locuri de muncă).
În acest context, în perioada martie – decembrie 2016, deși a știut că are obligația să returneze către Autoritatea de Management banii necheltuiți de către entitățile create (în total 430.052 lei), inculpata ar fi schimbat destinația acestor sume de bani folosindu-le în alt scop, cea mai mare parte fiind transferată în conturile sale și ale fostului său concubin.
Prejudiciul, în valoare de 430.052 lei, produs în maniera descrisă mai sus, a fost integral recuperat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *