Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Am aprins o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv / Premierul, prezent luna trecută la un eveniment alături de Cristian Popescu Piedone

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 octombrie 2021

Prim-ministrul interimar Florin Cîțu a transmis sâmbătă, 30 octombrie, un mesaj în memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv, izbucnit în urmă cu 6 ani. Postarea a fost publicată la o lună după ce a participat la un eveniment alături de Cristian Popescu Piedone, primarul condamnat în primă-instanță la 8 ani de închisoare în dosarul deschis în urma tragediei. 

Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, așa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital. Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”, a transmis premierul interimar, pe Facebook, în ziua în care se împlinesc 6 ani de la tragedia din clubul bucureștean, care a lăsat în urmă 65 de morți și zeci de răniți.

În urmă cu o lună, Florin Cîțu participa, în calitatea de prim-ministru cu puteri depline, la deschiderea anului școlar 2021-2022 la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală, alături de edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, fost primar în Sectorul 4 la momentul tragediei.

(Sursă foto: Captură Youtube)

Cristian Popescu Piedone, într-un mesaj postat ulterior pe pagina sa de Facebook, menționa prenumele prim-ministrului.

Si… dacă finalul poveștii noastre de astăzi este cu primul ministru al României în peisaj… este TOCMAI pentru că ne ajută să facem imposibilul… posibil! În administrația locală nu este loc de politică, dragii mei! Aici… este despre oameni! Și despre investiții! Iar Florin a făcut destulă școală, cât să știe exact ce înseamnă ȘCOALA ANULUI 2021!”, transmitea Cristian Popescu Piedone, pe Facebook, pe 13 septembrie.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare, în dosarul deschis în urma tragediei din clubul Colectiv. Apelul se judecă, în acest moment, la Curtea de Apel București.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW