Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Florin Cîțu, acuzat că vrea să aloce 3 miliarde lei pentru autoritățile locale, pe fondul luptei interne din partid

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 4 august 2021

Premierul Florin Cîțu este acuzat din interiorul Partidului Național Liberal că vrea să se folosească de fonduri publice în lupta pentru șefia partidului. 

Contestatarii premierului susțin că acesta ar dori să aloce suplimentar la rectificarea bugetară 3 miliarde lei către Fondului de Rezervă Bugetară, sume care ar urma să fie alocate autorităților locale.

Rareș Bogdan: Sunt speculații

Într-o declarație acordată Mainnews.ro, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, unul dintre cei mai importanți susținători ai lui Florin Cîțu, a ținut să infirme aceste acuzații, însă nu a dorit să ofere cifre exacte privind rectificarea.

„Rectificarea este normală, oamenii fac speculații. Nu e nimic spectaculos în rectificarea de anul acesta față de cele din anii trecuți. Sunt speculații”, a declarat Rareș Bogdan.

Mainnews.ro a încercat să ia legătura cu mai mulți liberali din echipa lui Florin Cîțu, însă nu au răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Cum vor fi împărțiți banii la rectificare

Conform informațiilor Mainnews.ro, Ministerul Sănătății va beneficia de cea mai mare alocare suplimentară la rectificare – 3,5 miliarde lei, 3 miliarde lei vor merge într-adevăr către Ministerul Finanțelor pentru acțiuni generale (din acest capitol face parte și Fondul de Rezervă), Ministerul Dezvoltării va primi 1,8 miliarde deși a cerut 4,5 miliarde, în vreme ce Ministerul Transporturilor va încasa suplimentar doar 322 milioane lei, cu toate că a solicitat 3 miliarde lei.

Orban vs Cîțu

Congresul PNL este programat să se desfășoare pe 25 septembrie, singurii candidați anunțați pentru funcția de președinte fiind Ludovic Orban și Florin Cîțu. Până atunci, în interiorul organizațiile județene se vor organiza alegeri și se vor stabili delegații.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW