Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fiul lui Genică Boenică, adus din Iordania pentru a fi încarcerat

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2023 Etichete: , ,

Romeo Marian Ursu, fiul interlopului Romeo Ursu, mai cunoscut sub porecla de Genică Boenică, a fost adus vineri din Iordania pentru a fi încarcerat. 

„Ieri, a aterizat avionul care l-a adus, din Iordania în România, pe Romeo Marian Ursu (fiul lui Romeo Ursu), pentru a executa în penitenciarele din România o pedeapsă privativă de libertate”, a anunțat ministrul justiției, Alina Gorghiu.

Acesta a fost condamnat definitiv, în 2011, la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice și de favorizare a infractorului.

„Organele de poliție competente l-au transportat la Penitenciarul Rahova.
Mulțumesc tuturor autorităților care depun eforturi pentru a-i aduce în România pe toți cei care încearcă să se sustragă justiției naționale sau executării pedepselor!”, a transmis ministrul justiției.

Genică Boenică, adus în țară după 15 ani

Genică Boenică a fost adus în țară sub escortă, pe 18 septembrie, după ce a fugit de justiție timp de 15 ani. Interlopul are de executat două condamnări, care împreună însumează peste 10 ani de închisoare.

Boenică a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

De asemenea, acesta se sustrăgea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanța, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de consituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

CITEȘTE ȘI: Cine e interlopul adus luni în România, după ce a fugit din țară acum 15 ani: Rog autoritățile române să vină la Petra, să mă ajute să mă dau jos de pe cămilă

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii