Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Firmele pot solicita voluntar controale din partea ANPC. Dacă se găsesc nereguli, operatorii nu vor fi sancționați

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță joi, 10 noiembrie, că a iniția „strategia specială de pregătire a operatorilor”. Astfel, firmele pot solicita voluntar controale din partea ANPC, iar dacă vor fi găsite nereguli, operatorii nu vor fi amendaţi, ci vor primi un termen pentru a remedia deficiențele. 

„Pentru că instituția noastră nu poate promova acțiunile unui operator economic sau a altuia, pentru a nu fi acuzată de părtinire, în aceste cazuri, va face publice datele și imaginile de dinainte și de după control, precizând că, din punctul de vedere al ANPC, condițiile de lucru ale operatorului respectiv au fost aduse la normalitate, conform legislației în vigoare, în domeniu”, mai transmite Protecția Consumatorilor printr-un comunicat de presă.

Pentru a solicita voluntar un control din partea ANPC, operatorii economici trebuie să trimită o cerere care să conțină datele de identificare ale firmei și a tuturor punctelor de lucru, inclusiv a depozitelor. Ulterior, Protecția Consumatorilor va transmite firmei data la care va avea loc verificarea, alături de o fișă cu obiectivele controlului.

Prioritate în procesarea cererilor vor avea operatorii economici din domeniile HORECA, comerțul de produse alimentare și prestarea serviciilor în directă legătură cu sănătatea consumatorilor.

Strategia specială de pregătire a operatorilor economici prin control de fond voluntar intră în vigoare pe 15 noiembrie 2022.

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii