Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Firme germane sunt implicate în reconstrucția orașului Mariupol, ocupat de Rusia

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2024 Etichete: , ,

Mai multe firme germane, printre care Knauf ți WKB-Systems GmbH, furnizează materiale de construcție folosite în restaurarea orașului ucrainean Mariupol, care a fost distrus și ocupat de Rusia în 2022, potrivit Kyiv Independent.

După ce forțele rusești au distrus orașul Mariupol, comițând crime de război la începutul invaziei la scară largă, mai târziu au început un program de reconstrucție pe ruinele orașului ucrainean ocupat.

Reconstrucția Mariupolului este una dintre prioritățile de top ale președintelui rus Vladimir Putin. El a vizitat personal orașul pentru a inspecta noile clădiri ridicate rapid de companiile de construcții. Presa de stat rusă promovează reconstrucția Mariupolului și promovează orașul ca fiind unul rusesc.

Jurnaliștii de la ARD au cercetat site-urile companiilor de construcții germane implicate, pentru identificarea unor documente, fotografii și videoclipuri pentru a găsi dovezi ale implicării companiilor germane în reconstrucția orașului Mariupol distrus.

Aceștia au dezvăluit că Rusia folosește, printre altele, cimentul companiei Knauf în lucrările de construcție. În prezent, Knauf are 4.000 de angajați în Rusia și generează vânzări de miliarde pe piața rusă, potrivit anchetei.

În februarie 2022, Mariupol a fost supus unui bombardament rusesc neîncetat, ceea ce a dus la distrugerea pe scară largă a infrastructurii civile, inclusiv a locuințelor, spitalelor și școlilor.

Rapoartele organizațiilor internaționale și ale mass-media au raportat zeci de mii de civili uciși și sute de mii de persoane strămutate.

Sursă foto: X

Comentarii