Firmă care oferă servicii de catering mai multor școli din Bucureşti, închisă temporar de ANPC
O firmă care oferă servicii de catering pentru mai multe unităţi de învăţământ din Bucureşti a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind găsite mai multe nereguli, printre care materii prime expirate şi echipamente de gătire neigienizate. De asemenea, firma a fost amendată cu 10.000 de lei.
ANPC a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) a făcut un control la operatorul economic Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală, cu sediul în Sectorul 1 al Capitalei, care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unităţi de învăţământ şi instituţii din Bucureşti şi din localitatea Bolintin, judeţul Giurgiu.
Cele 12 entităţi al căror furnizor este operatorul economic sunt: Școala nr. 200, Sector 3, Școala nr. 51, Sector 2, Școala Banu Băleanu, Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, Fundaţia Romanian Angel Appeal, Crucea Roşie Bucureşti, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Disney Land SRL, Gokids Educational SRL, Asociaţia Ioni – Academia copiilor, Asociaţia pentru evoluţie – ROTAS, I&G Smart Vision SRL, Cireşel şi Cireşica SRL.
Echipele de control au descoperit materii prime cu data limită de consum depăşită, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurităţi, praf, gheaţă în strat masiv; utilizarea bureţilor de sârmă pentru vase, coşuri pentru colectarea reziduală neacoperite, vase şi ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv; folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv; lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire; lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat.
Alte nereguli constatate de comisarii ANPC au fost schimbarea stării termice a produselor din carne, depozitarea produselor de panificaţie în directa prezenţă a razelor solare, păstrarea preparatelor finite calde neacoperite, depozitate la temperatura mediului din încăpere, aşezate pe un rastel cu depuneri masive de impurităţi şi praf, existenţa pereţilor, a tavanului şi pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate şi plăci fisurate; lipsa informaţiilor referitoare la ingredientele cu potenţial alergen pe documentul de însoţire a mărfii sau în listele meniu; depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.
Comisarii ANPC au oprit definitiv de la utilizare produsele alimentare neconforme, au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei şi au închis temporar unitatea, până la remedierea deficienţelor.
Comentarii