Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Finalizarea lucrărilor la Magistrala 5, amânată cu 4 luni. Explicațiile Metrorex

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

Finalizarea Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei se amână din nou. Deși în luna octombrie conducerea Metrorex dădea asigurări că absolut toate lucrările vor fi finalizate până la finalul anului, promisiunea nu a fost respectată. Potrivit unui nou răspuns transmis marți, 17 ianuarie de reprezentații companiei pentru Mainnews.ro, noul termen asumat este aprilie 2023.

Demarată în anul 2011, Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei ar fi trebuit să fie gata, conform primelor promisiuni, în termen de 3 ani. După mai multe amânări, în septembrie 2020 noua linie a fost dată în folosință, devenind astfel prima de după Revoluție, însă mai rămăseseră unele lucrări de pus la punct.

Nici la mai bine de doi ani distanță de la acel moment constructorul WeBuild nu a definitivat punctele de acces A/A1/B1/B în stația Parc Drumul Taberei. Finalizarea acestora este extrem de importantă pentru că cei care vor să călătorească cu metroul din zona Pieței Drumul Taberei sunt nevoiți să traverseze intersecția cu strada Brașov sau să meargă până la stația Tudor Vladimirescu.

O nouă amânare

După mai multe termene ratate, în octombrie 2022, într-un răspuns pentru Mainnews.ro, conducerea Metrorex a transmis că lucrările la Magistrala 5 vor fi finalizate până în decembrie 2022, ceea ce, după au au putut să constate în special locuitorii din Drumul Taberei, nu s-a întâmplat.

Într-un nou răspuns transmis la solicitarea Mainnews.ro, reprezentanții Metrorex oferă o scuză cel puțin bizară pentru aceste noi întârzieri: „Se înregistrează mici întârzieri (aproximativ 2 săptămâni) din cauza faptului că panourile din tablă emailată, necesare la finisajele pereților acceselor, sunt importate din China și transportul se desfășoară cu dificultate”. 

Asta nu explică evident amânarea până în aprilie 2023 a termenului de finalizare, așa cum menționează reprezentanții companiei în răspuns.

„Ținând cont și de perioada necesară parcurgerii procedurii de Recepție la terminarea lucrărilor, estimăm că punerea în funcțiune a elementelor rămase din respectivul proiect va avea loc în aprilie 2023”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Întrebați dacă constructorul va fi penalizat pentru întârzieri, reprezentanții companiei au explicat că acestea vor fi calculate la finalizarea lucrărilor.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii