Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Final de proces pentru Bogdan Olteanu. Judecătorii au programat dezbaterile finale în dosarul de corupție | În primă instanță, fostul viceguvernator BNR a fost condamnat la șapte ani

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 13 septembrie 2020 Etichete: , ,

Ultimul termen în dosarul lui Bogdan Olteanu, la care ar urma să aibă loc dezbaterile finale, a fost programat de Curtea de Apel București pe 17 septembrie.  Pe finalul anului trecut, fostul viceguvernator BNR a primit șapte ani de la Tribunalul Capitalei, în primă instanță.

Amână cauza. Acordă termen pentru dezbateri”, se arată în soluția instanței din data de trei septembrie.

Riscă ani grei

După dezbateri, judecătorii vor decide dacă mențin verdictul dat de prima instanță sau modifică sentința.

Pe fond, fostul viceguvernator al BNR a fost condamnat, de Tribunalul Capitalei, la șapte ani de închisoare pentru fapte de corupție.

Bogdan Olteanu a contestat, însă, verdictul, pentru că neagă acuzațiile și cere să fie achitat.

CITEȘTE ȘI: SURSE DNA nu renunță și insistă ca Sorin Ovidiu Vîntu să fie judecat în dosarul mitei lui Olteanu / Decizia, după ce interceptările au fost anulate ca urmare a unui verdict CCR

Acuzațiile DNA

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în perioada iulie-noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, ar fi cerut și ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, în schimbul numirii lui lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunerii.

La ultimul termen din prima instanță, DNA a cerut 10 ani de închisoare pentru fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, însă judecătorul a dictat șapte ani, decizie care nu a fost, însă, definitivă.

Foto: Mediafax

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW