Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Federația Rusă amenință cu un răspuns „dureros” la adresa SUA, după sancțiunile anunțate de Joe Biden

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 februarie 2022

Ministerul rus de Externe a amenințat miercuri, 23 februarie, că răspunsul Moscovei la sancțiunile impuse de Statele Unite ale Americii va fi „dureros” și susține că penalizările nu vor afecta „determinarea” Rusiei de a-și apăra interesele, relatează CNN și Ria Novosti.

Fără îndoială – un răspuns (n.r. al Federației Ruse), nu neapărat simetric, cât ajustat corespunzător și dureros pentru partea americană, va fi dat în ceea ce privește sancțiunile”, se arată într-un comunicat transmis de MAE rus.

Ministerul rus de Externe mai arată că Federația Rusă poate „minimaliza” daunele aduse prin intermediul sancțiunilor și subliniază că amenințările cu viitoare penalități nu vor afecta „determinarea (n.r. Rusiei) de a-și proteja interesele”.

Totodată, ministerul condus de Sergei Lavrov arată că Rusia este dispusă să negocieze cu SUA.

În paralel, Casa Albă a anunțat că va impune noi sancțiuni împotriva Rusiei, indiferent dacă va continua acțiunile militare în Ucraina sau nu.

Context

Imediat după ce Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor Donetsk și Lugansk, ocupate de separatiștii pro-ruși încă din 2014, Joe Biden a precizat că Statele Unite vor emite sancțiuni împotriva Rusiei care vor fi mult mai severe decât cele adoptate după anexarea Crimeei.

Implementăm sancţiuni de blocare completă asupra a două mari instituţii financiare ruseşti: VEB şi banca lor militară. Și dacă Rusia merge mai departe cu această invazie, suntem pregătiți să mergem și noi mai departe cu sancțiunile”, a punctat el.

Președintele american a susținut că recunoașterea celor două republici autoproclamate din estul Ucrainei reprezintă „o încălcare flagrantă a dreptului internațional” și a cerut un „răspuns ferm din partea comunității internaționale”.

Demersul SUA vine în completarea sancțiunilor impuse de Marea Britanie și Uniunea Europeană, deși partea rusă susține că „nu vor rezolva nimic”.

Totodată, China, al cărei președinte, Xi Jinping, se află în relații bune cu Vladimir Putin, a transmis că sancțiunile „nu sunt niciodată o modalitate eficientă de a rezolva problemele” și că ”se opune întotdeauna oricăror sancțiuni unilaterale ilegale”.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW