Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Cine sunt oligarhii ruși loviți de sancțiunile impuse de Marea Britanie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 februarie 2022

Averile celor mai bogați oameni de afaceri din Federația Rusă au scăzut cu 32 de miliarde de dolari în ultimul an, iar sancțiunile impuse în contextul conflictului de la granița Ucrainei ar putea lovi și mai tare, fiind aplicate împotriva unora dintre cei mai influenți afaceriști ai Moscovei, relatează Bloomberg.

Dintre toate puterile Occidentale care au anunțat că vor impune sancțiuni împotriva Federației Ruse, după ce Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor Donetsk și Lugansk, doar Marea Britanie a publicat și o listă ce cuprinde 3 nume ale unor oameni de afaceri influenți la Moscova.

Astfel, toate activele pe care aceștia le dețin în Marea Britanie vor fi înghețate, pe lângă interdicția de a intra în țară.

Este vorba de Gennady Timchenko, un om de afaceri de 69 de ani ce controlează una dintre cele mai mari firme de investiții din Rusia, Volga Grup, cu o avere estimată la 16 miliarde de dolari.

Deși a pierdut, în ultimul an, aproape o treime din avere, Timchenko este acționarul majoritar al producătorului de gaz natural Novatek și al producătorului de substanțe chimice Sibur.

Apropiat al lui Vladimir Putin, Timchenko l-a cunoscut pe actualul președinte al Federației Ruse în anii 1990. Atunci, Putin a fost președintele unui club de judo înființat de afacerist. În acest moment, Timchenko conduce Federația rusă de Hockey.

Ceilalți 2 afaceriști loviți de sancțiunile Marii Britanii sunt Boris și Igor Rotenberg. Boris Rotenberg a înființat o firmă care se ocupă de montarea conductelor de gaze, preluată ulterior de Gazprom, Stroygazmontazh, alături de fratele său, Arkady, tatăl lui Igor.

Potrivit informațiilor din presa occidentală, Vladimir Putin este un apropiat al familiei Rotenberg.

Igor Rotenberg, nepotul lui Boris Rotenberg, deține o parte dintre acțiunile companiei Gazprom. Averea familiei Rotenberg depășește 3 miliarde de dolari.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW