Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


FBI va oferi DNA cursuri de pregătire profesională

By Dragomir Georgiana , in Justitie , at 15 iunie 2023 Etichete: , , ,

Federația Birourilor de Investigații (FBI) din cadrul Ambasadei SUA la București va acorda sprijin Direcției Naționale Anticorupție, prin intermediul unor programe de pregătire profesională privind utilizarea tehnicilor și metodelor speciale de investigații, inclusiv prin tehnologii inovatoare, transmite DNA. 

Procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag,  a avut o întrevedere cu  Monika Wasiewicz, atașatul legal al Biroului Federal de Investigații (FBI) din cadrul Ambasadei SUA la București, prilej cu care au consolidat principalele metode de colaborare instituțională.

Pentru ca DNA să își îndeplinească misiunea de combatere a corupției la nivel înalt, un punct central al viziunii manageriale îl reprezintă utilizarea eficientă a resurselor organizației în vederea atingerii potențialului de performanță al acesteia. În realizarea acestui obiectiv, FBI va acorda sprijin direcției prin intermediul unor programe de pregătire profesională privind utilizarea tehnicilor și metodelor speciale de investigații, precum și a tehnologilor inovatoare.
De asemenea, în cadrul anchetelor penale, cele două instituții vor continua să se sprijine reciproc în activitatea de cooperare judiciară internațională, în conformitate cu prevederile Tratatului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind asistența judiciară în materie penală, semnat la Washington, la 26 mai 1999”, a transmis DNA.

Recent, procurorii acestei structuri anticorupție, mențioanu, că este necesară formarea continuă profesională, iar cooperarea dintre procurorul judiciar și cel investigativ este necesară, pentru susținerea unor probe la dosar. Mai multe detalii, puteți citi aici.

 

Comentarii