Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Extrădarea principalului suspect al crimei din Sectorul 4 București, în pronunțare

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 2 august 2023 Etichete: , , ,

Tribunalul Amsterdam a rămas în pronunțare, miercuri, 2 august, cu privire la extrădarea lui Șerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei minore de 12 ani, informează Ministerul Justiției. După ce instanțele din România au emis mandat de arestare preventivă pe numele său, Șerbuc a fost dat în urmărire internațională.

Ulterior, Poliția l-a identificat în Olanda și au început procedurile de extrădare. Ministerul Justiției precizează că Tribunalul Amsterdam a primit toate detaliile cu privire la condițiile de detenție din România, pentru ca procesul penal să continue în România.

„Din data de 13 iulie au fost transmise informaţiile, precizările care ne-au fost solicitate de către autorităţile olandeze privind condiţiile de detenţie. Ce pot să vă spun ca exemplu însă este că mâine se discută în instanțele din Olanda cazul uciderii fetiţei din Bucureşti care a fost ascunsă în canapea de un bărbat suspectat de faptă pe care îl cheamă Serbuc Ilie Marcel. Din data de 13 iulie au fost transmise informaţiile, precizările care ne-au fost solicitate de către autorităţile olandeze privind condiţiile de detenţie. Au fost transmise toate aceste documente”, a mai declarat Alina Corghiu.

Serbuc este acuzat că a ucis-o pe fiica concubinei sale și a ascuns cadavrul în  dormeza patului din apartamentul în care locuia cu chirie.

În urmă cu patru ani, Șerbuc a fost acuzat că a lovit-o crunt pe fosta sa concubină, însă, femeia și-a retras plângerea penală.

Sursă foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW