Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Cadrele medicale care intră în contact cu pacienții cu COVID-19 nu au primit stimulentul

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: ,

Niciun spital din țară nu a trimis lista cu numele cadrelor medicale care se califică pentru plata stimulentului de 2500 de lei brut, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Europa FM.

„Așteptăm nominal listele prezentate de conducătorii unităților sanitare. N-am primit de la niciun spital. Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, acești oameni care au lucrat. Mai rămâne să știm și care sunt acești oameni. N-avem la nivel central de unde să știm”, a declarat Nelu Tătaru.
Nelu Tătaru s-a arătat nemulțumit de modul în care sunt conduse spitalele, motiv pentru care spune că a solicitat prelungirea coordonării acestor instituții de Ministerul Sănătății.

Tocmai, faptul pentru care am cerut prelungirea coordonării de către Ministerul Sănătății a spitalelor din administrațiile publice locale arată faptul că ne sâcâie, fiindcă trebuie făcută ordine și la nivelul spitalelor. Cât vom avea management pus pe alte criterii decât cele medicale sau manageriale, vom avea aceste situații.

De asemenea, ministrul spune că unii angajaţi au reclamat la minister întârzierea plăţilor sau includerea pe liste a unor persoane care nu ar avea, în mod normal, acest drept.

Stimulentul a fost adoptat de Guvern după propunerea preşedintelui Klaus Iohannis la jumătatea lunii martie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW