Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Exploziile de la Crevedia: Patronii staţiei GPL rămân în arest preventiv încă 30 zile

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 28 septembrie 2023

Judecătoria Sectorului 5 a decis joi, 28 septembrie, prelungirea cu 30 zile a măsurii arestului preventiv pentru patronii stației GPL din Crevedia, Ionuț Dordulea și Cosmin Stângă. Decizia poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare.

Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte 56 au fost rănite, pe 26 august, în urma a două explozii produse la stația GPL din Crevedia (Dâmbovița). Șase case au fost distruse total și alte 83 de imobile au fost avariate.

Încă din anul 2020 stația funcționa fără forme legale. Aceasta aparținea firmei Flagas, unde acționari sunt Ionuț Dordulea (51%), fiul primarului PSD din Caracal, Ion Dordulea, și Cosmin Stângă (49%).

„Din cercetările efectuate rezultă că dispoziţiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente faţă de 158 de persoane. Până în acest moment, au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 90 de persoane care au suferit vătămări fizice, materiale şi/sau morale în urma producerii faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale. Dintre acestea, 81 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro şi 371.300 lei”, au mai precizat procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii