Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă îi cere Elenei Lasconi să se retragă în favoarea sa. Liderul PNL era cotat cu 7% în ultimul sondaj independent

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 octombrie 2024

Nicolae Ciucă i-a solicitat Elenei Lasconi să se retragă în favoarea sa din alegerile prezidențiale, asta deși, potrivit ultimului sondaj dat publicității de Inscop, liderul PNL era cotat cu doar 7,1% din intențiile de vot.

„Fac un apel la doamna să înţeleagă un pic aritmetica, şi politică, şi reală. 8% în alegerile locale înseamnă mult mai puţin decât 30%, motiv pentru care fac apel public la dumneaei să înţeleagă, să se retragă şi să vină să susţină cu adevărat un proiect de dreapta. Eu am discutat cu dumneaei, nu este niciun fel de secret. Sunt convins că votanţii USR înţeleg ce spun acum şi sunt în măsură votanţii USR să facă o diferenţă între ceea ce înseamnă valoarea fiecăruia dintre noi şi modul în care fiecare dintre noi putem să compatibilizăm cu ceea ce însemnă funcţia de preşedinte al României”, a afirmat Nicolae Ciucă, la România TV, marţi seară.

În cel mai recent sondaj de opinie independent, realizat de Inscop Research, Nicolae Ciucă, doar 7,1% dintre respondenți afirmă că l-ar vota pe Ciucă în primul tur al alegerilor prezidențiale, în timp ce 14,2% ar opta pentru lidera USR, Elena Lasconi. Ce-i drept, cercetarea sociologică a fost realizată înainte de excluderea Dianei Șoșoacă, însă în ciuda acestui eveniment, este puțin probabil ca scorurile celor doi să se fi modificat în mod semnificativ.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research, membru corporate al ESOMAR, la comanda Institutului pentru Libertate şi Democraţie. Datele au fost culese în perioada 11-16 septembrie 2024.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1102 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii