Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Explozia de la Călimănești: Transgaz acuză UMB că nu avea aviz pentru relocarea conductei de gaz

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 septembrie 2023

UMB Tehnostrade, firma unde lucrau muncitorii care și-au pierdut viața în explozia de la Călimănești, nu deținea aviz pentru proiectul tehnic de relocare a conductei de gaz, susțin reprezentanții Transgaz.

„Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea, acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, arată Transgaz.

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri noaptea, după o explozie la o magistrală de gaz din Călimănești, județul Vrancea. În urma incidentului, patru muncitori ai firmei UMB Tehnostrade, care lucrau la construcţia Autostrăzii Moldova și-au pierdut viața, iar alţi cinci au fost răniţi.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea/ nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii