Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


EXCLUSIV Secția Specială are în lucru de 860 de ori mai multe dosare decât a trimis în judecată

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Justitie Stirile zilei , at 17 ianuarie 2021 Etichete: ,

La nivelul Secției Speciale sunt deschise, în prezent, peste 6.000 de anchete, în vreme ce doar șapte dosare au fost trimise în instanță.Informațiile apar într-un răspuns al Parchetului General, la solicitarea Main News.

Astfel, potrivit sursei citate, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție are în lucru 6.024 de dosare penale.

Referitor la numărul de cauze în care s-a dispus trimiterea în judecată, vă comunicăm faptul că în 7 dosare penale s-a dispus sesizarea instanței prin rechizitoriu”, se arată în răspunsul transmis.

Întrebați și câți suspecți, respectiv câți inculpați sunt în dosarele SIIJ, reprezentanții instituției nu au răspuns.

Tot mai multe dosare

Datele Main News arată că numărul de anchete a înregistrat o creștere semnificativă și în ultimele luni. În expunerea de motive a proiectului de lege care vizează desființarea Secției Speciale, publicată de Ministerul Justiției în 4 ianuarie 2021, la nivelul SIIJ erau în lucru, în 1 decembrie 2020, 5.790 de dosare, cu peste 200 mai puține decât acum.

Menționăm că la data 01.12.2020 la nivelul Secției se aflau în curs de soluționare 5.790 de dosare. În semestrul I 2020, au fost soluționate 212 cauze, dintre care una prin rechizitoriu, iar 211, prin clasare”, se arată în expunerea de motive.

CITEȘTE ȘI: Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Secția Specială. Fosta șefă DNA cere ca Adina Florea să fie obligată să îi soluționeze mai repede dosarul

Foto: Digi24

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW