Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Evelina Oprina își anunță candidatura la președinția CSM / SIIJ a clasat o plângere formulată de judecător în legătură cu un proiect al Consiliului

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 15 octombrie 2020 Etichete: , ,

Judecătorul Evelina Oprina și-a anunțat intenția de a candida pentru președinția CSM în anul 2021, la o zi după ce s-a aflat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a clasat plângerea pe care aceasta a formulat-o, în legătură cu proiectul CSM „TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar”.

Evelina Oprina a anunțat că va candida, în cadrul Secției pentru Judecători, la președinția CSM în anul 2021.

Am totuși o urmă de regret că în această perioadă grea au fost emise judecăți de valoare din partea unor buni colegi fără a mă întreba cu privire la resorturile acțiunii mele. Această clarificare a situației elimină orice potențial „schelet din dulap” ce ar fi putut fi invocat și folosit împotriva mea în demersul pe care ni l-am asumat împreună la începutul mandatului de a candida, în cadrul Secției pentru Judecători, la președinția CSM în anul 2021”, a precizat Evelina Oprina, printr-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Înfrângere pentru Evelina Oprina la SIIJ / Bogdan Mateescu: Pur și simplu dezolantă atitudine

Evelina Oprina, înfrângere la SIIJ

Judecătorul Evelina Oprina a făcut o plângere la Direcția Națională Anticorupție în legătură cu proiectul CSM, pentru ca procurorii să verifice o procedură de achiziție finalizată cu semnarea contractului de prestări servicii de către membrii CSM și personal din aparatul tehnic.

Apoi, denunțul a fost preluat de SIIJ, care a clasat, ulterior, plângerea formulată de Evelina Oprina. Ordonanța de clasare poate fi consultată AICI.

La data de 13.10.2020 a fost comunicată Consiliului Superior al Magistraturii ordonanța emisă la 12.10.2020 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, prin care s-a dispus clasarea cauzei înregistrate în urma sesizării formulate de către doamna judecător Oprina Evelina Mirela, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii”, potrivit unui comunicat emis de CSM.

Reacția judecătorului Bogdan Mateescu

Dezolant. Este fără precedent în Consiliu formularea chiar de către un membru ales de judecători a unor denunțuri consfințite de organul competent ca fiind fără fundament, deci denunțuri imaginare, în legătura cu activitatea CSM. Pur și simplu dezolantă atitudine”, a declarat judecătorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, pentru mainnews.ro.

Sursă foto: zi-de-zi.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW