Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Înfrângere pentru Evelina Oprina la SIIJ / Bogdan Mateescu: Pur și simplu dezolantă atitudine

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 14 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a clasat plângerea formulată de judecătorul Evelina Oprina, în legătură cu proiectul CSM „TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar”.

Judecătorul Evelina Oprina a făcut o plângere la Direcția Națională Anticorupție în legătură cu proiectul CSM, pentru ca procurorii să verifice o procedură de achiziție finalizată cu semnarea contractului de prestări servicii de către membrii CSM și personal din aparatul tehnic.

Apoi, denunțul a fost preluat de SIIJ, care a clasat, ulterior, plângerea formulată de Evelina Oprina. Ordonanța de clasare poate fi consultată AICI.

La data de 13.10.2020 a fost comunicată Consiliului Superior al Magistraturii ordonanța emisă la 12.10.2020 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, prin care s-a dispus clasarea cauzei înregistrate în urma sesizării formulate de către doamna judecător Oprina Evelina Mirela, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii”, potrivit unui comunicat emis de CSM.

Reacția judecătorului Bogdan Mateescu

Dezolant. Este fără precedent în Consiliu formularea chiar de către un membru ales de judecători a unor denunțuri consfințite de organul competent ca fiind fără fundament, deci denunțuri imaginare, în legătura cu activitatea CSM. Pur și simplu dezolantă atitudine”, a declarat judecătorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, pentru mainnews.ro.

Context

Oprina a anunțat, în urmă cu trei luni, că demisionează din postul de manager al proiectului CSM ”TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar”. Mai multe AICI

CITEȘTE ȘI: Războiul din CSM ajunge în etapa plângerilor penale/ Evelina Oprina a dat informații la DNA despre proiectul TAEJ

Ulterior, CSM a transmis că este regretabil faptul că judecătoarea CSM Evelina Oprina  a ales o manieră de comunicare publică „ce neagă regulile specifice dialogului intern colegial”. Citește AICI reacția CSM.

Sursă foto: sursa foto: zi-de-zi.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW